Hastanemizde bir ilk; "Laparoskopik Nissen Fundoplikasyonu" ameliyatı yapıldı
16 Ekim 2023

Hastanemizde bir ilk ..

Genel cerrahi uzmanımız Opr. Dr. Mahmut AYVAZOĞLU tarafından Hastanemizde ilk defa “Laparoskopik Nissen Fundoplikasyonu” ameliyatı yapıldı.

Opr. Dr. Mahmut AYVAZOĞLU bu süreci şöyle özetledi:
Halk arasında mide fıtığı olarak bilinen Hiatus herni ; midede kramp, ağrı, şişkinlik, ağza acı su gelmesi, ağız kokusu, dişlerde sararma ve yatarken baş yüksekte yatma isteği gibi bazı şikayetlerle kendini gösteren yaşam kalitesini oldukça düşüren bir rahatsızlıktır. Polikliniğimize başvuran hastalarımızı muayene ettikten sonra  endoskopi yöntemini kullanarak kesin tanı konmakta olup ilaç tedavisinin çözüm olmadığı durumlarda ise tek çare cerrahi operasyon olmaktadır.

Gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi veren Opr. Dr. Mahmut  AYVAZOĞLU cümlelerine:
“Batın bölgesinde ciltte yarım cm'lik 5 tane küçük kesi yapılarak özel aletler ve kamerayla karın boşluğuna girildi ve yemek borusunun alt ucu fıtık kesesinden serbestlendi.
Midenin yukarı kaçmasına sebep olan gevşemiş kas yapısına müdahale edildi.
Midenin üst kısmı olan fundus yemek borusunun etrafında tam tur çevrilerek fundoplikasyon işlemi başarıyla gerçekleştirilmiş oldu.
Böylelikle mide üst kapakçığı yeniden oluşturulmuş oldu” şeklinde devam etti.

Son olarak ameliyatın çok başarılı geçtiğini belirten hekimimiz hastasını 2 gün sonra taburcu edeceğini söyledi ve böyle güzel gelişmelerin olmasına her türlü desteği veren Hastane Yönetimi ile tüm Ameliyathane Ekibine teşekkür etti.