Hastanemiz

Tarihçe

Sağlık tesisimiz ilçemizde ilk defa 1951 yılında bugünkü aile sağlığı merkezinin bulunduğu hizmet binasında 25 yataklı olarak hizmet vermeye  başlamıştır.

Daha sonra 1975 yılında yapımı tamamlanarak 2022 yılına kadar bir  önceki yerinde Develi  Hatice-Muammer Kocatürk Devlet Hastanesi olarak hizmetine devam etmiştir.
2005 yılında Hayırsever Nevzer ERCİŞ hanımefendinin katkılarıile acil ve idari birimlerin bulunduğu ek bina,
Hayırsever Muammer KOCATÜRK tarafından 30 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası, 2008 yılında hizmete başlayan 9 Üniteli Diş Tedavi ve Protez Merkezi gibi ek binalarla hizmetine devam etmiştir.

2022 yılı Ocak ayına gelindiğinde ise mevcut yerinde yeni hizmet binamızın yapımı tamamlanmış olup;
2022 Temmuz Ayı itibariyle Develi halkına Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Mevcut Hastanemiz;

3 blok halinde, 5 katlı olarak inşa edilmiştir.
Toplam 80 hasta odası
5 adet ameliyathanesi
40 adet poliklinik odası
10 yataklı Erişkin Yoğun Bakım ünitesi
4 yataklı Yeni doğan Yoğun Bakım ünitesi
10 adet Diş Ünitesi
18 yataklı Diyaliz ünitesi
bulunmakta olup toplam 150 yataklıdır.

05 Mayıs 2023