Yeni Doğan Canlandırma Eğitimi Verildi
06 Nisan 2022

Develi Hatice Muammer Kocatürk Devlet Hastanesince düzenlenen Yeni Doğan Canlandırma Programı(NPR) eğitimlerine başlandı.
Hastanemizce düzenlenen Yeni Doğan Canlandırma Programı(Neonatal Resüsitasyon Programı-NPR) uygulama eğitimine  katılan Sağlık Personelimize katılım belgeleri hastane Başhekimimiz Ahmet TOPBAŞ, İdari Mali İşler Müdürü Yusuf Ulusan ve  Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Meral ÖZKARA tarafından takdim edilmiştir.
Hastane Başhekimi Ahmet TOPBAŞ;
  "Her doğum salonunda eğitilmiş en az bir personelin mutlaka bulunmasının amaçlandığı program kapsamında gerçekleştirilen uygulayıcı eğitimlerle, temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilebilmesi için, bu konuda eğitim almış ve standart uygulama yapacak personel yetiştirilmesi maksadıyla bu eğitimlere devam edileceğini,
 Doğum odasındaki ve Yeni Doğan Ünitesindeki herkesi hedefleyen bu programın, ülkemizde doğumda gelişebilecek yeni doğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tuttuğunu belirtmiştir."
  Bu tür eğitimlerin  bebeğe el süren, dokunan tüm personele verilinceye kadar devam edeceğini belirterek bu kapsamda emeği geçen eğitimcilere de teşekkür ederek belgelerini vermiştir.